Blog > Komentarze do wpisu
Kurczak w cieście francuskim czyli cudo nad cudami

kurczak w cieście fancuskim

To hit. Niezaprzeczalnie. Wpadł kiedyś do mojego domu, rozgościł się i został na dobre. Uczestniczy we wszytskich przyjęciach, niezmiennie wywołując okrzyki zachwytu. Cóż, nie dziwię się - jest piękny, ma bogate wnętrze. Ludzie to lubią...

Przepis na to niezwykle efektowne, a do tego przepyszne danie pochodzi stąd. Na Wielkim Żarciu, gdzie także go zamieściłam, obejrzało go już 11571 osób!

Składniki (dla dwóch głodnych osób):

1 pierś z kurczaka,
ciastko francuskie (2 płaty o wymiarach ok. 15x25 cm),
2 plastry żółtego sera,
2 plasterki szynki,
kilka pieczarek,
1 cebula,
1 jajko,
oregano,
sól i pieprz.

Wykonanie:

Pierś kroimy na dwie równe części. Każdą z nich solimy, pieprzymy i "oreganujemy". Pieczarki oraz cebulę myjemy, kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle.

Ciasto francuskie przycinamy do odpowiednich rozmiarów (ja używam takiego gotowego, niemrożonego z Lidla), kładziemy na posypaną mąką blaszkę i na 10 minut wkładamy do lodówki, żeby się nam nie rozpłynęło w trakcie przygotowań.

Po tym czasie wyjmujemy i nacinamy w następujący sposób: z każdej strony, wzdłuż dłuższego boku robimy nacięcia ok. 8 cm, w odstępach co 1,5-2 cm; po środku ciasta mają zostać jakieś 4-5 cm niepocięte.

francuskie

Na tak przygotowanym cieście kładziemy pierś, na to podsmażone pieczarki, a na wierzch plasterek żółtego sera. (Inna - także wypróbowana przeze mnie - opcja jest taka: pierś - plasterek sera - plasterek szynki.)

Zabieramy się za zaplatanie ciasta. Paseczki przekładamy na zmianę prawy, lewy, prawy, lewy, trochę jak sznurówki w bucie :) Pomiędzy paseczkami powinny zostać maleńkie przerwy, aby kurczak mógł odparować podczas pieczenia. Wygląda to tak:

Gotowe zawiniątka wkładamy na 15 minut do lodówki, a po wyjęciu smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez około 25-30 minut. Ciasto powinno zrobić się złociste i chrupiące. A zapach w domu - niesamowity :)

wtorek, 11 grudnia 2007, casiapaw
Komentarze
2007/12/11 14:03:47
Wygląda bardzo smakowicie :-)
-
2007/12/11 16:11:18
Pierś kurczaka kładziemy surową, jakos rozbitą czy jak?? Jak duża ona ma być? Wygląda i smakuje chyba świetnie...
-
2007/12/11 17:00:34
Kamapko, pierś kładziemy surową, można ją jedynie troszkę rozbić (ale nie jest t konieczne. Nie ma obaw, że się nie upiecze i będzie surowa! Nie trzeba żadnego podsmażania wcześniej. Gwarnatuję, bo robiłam to danie już kilkanaście razy :)
-
2007/12/11 18:10:08
wyglada suuuuuuuuper! nie dziwie sie,ze jest hitem imprezowym :-)
-
2007/12/13 10:54:58
Wyglada wspaniale i na pewno tak tez smakuje. Dopracowany w kazdym calu :)
-
2007/12/13 11:41:02
Dziękuję bardzo :)
-
2007/12/13 22:23:20
Dzieki. Kusi i musze wypróbować. Pozdrowienia.
-
Gość: , apn-77-113-52-250.gprs.plus.pl
2008/01/03 23:21:21
Warto spróbować :) Robiłam "mumię" dla mojego faceta jakiś czas temu - zrobiła wrażenie i co najwazniejsze bardzo smakowała :)) Przepis miałam z innej strony, ale wszytko jest tak samo i w tym :)
-
2008/01/04 10:50:32
Drogi gościu :) Bo i ja mam przepis z innej strony ;) Oryginalne źródło podałam na górze :)
-
2008/02/11 23:05:22
REWELACJA!! rodzinka oblizywała paluchy i wyszłam na najlepszą kucharkę w okolicy ;)
a tak powstawało moje cacko img220.imageshack.us/img220/4381/objatvw9.jpg
pozdrawiam! :)
-
2008/02/12 11:05:36
Mundaya - cieszę się, że smakowało. U mnie też zawsze wszyscy są zachwyceni tym daniem, a ja puszę piórka, nie mówiąc nikomu, że jest ono banalnie proste do przygotowania ;)

Bardza podoba mi sie Twoja profesjonalna fotorelacja :)
-
Gość: jagoda, public26699.xdsl.centertel.pl
2008/09/12 20:56:35
czy do pieczenia potrzeba dać troszkę masła.
-
2008/09/13 17:35:04
Jagodo - nie wiem, co dokładnie masz na myśli, ale ja żadnego masła tam nie dodaję.
-
2008/10/12 22:45:25
dzisiaj upieklam tego kurczaka i wyszedl rewelacyjnie. Niebo w gebie:D
-
2008/10/13 17:47:39
Oj dobre są skubańce! ;) To prawda :)
-
2008/10/23 04:48:05
My również zapisaliśmy się do fanklubu kurczaka w cieście francuskim;-)
-
2008/10/23 11:01:10
Cieszę się ogromnie :) Wart jest wypróbowania!
-
Gość: BETIX, host-89-228-20-90.zamosc.mm.pl
2008/10/25 17:45:48
wypróbuję na pewno bo wygląda super!!
-
2008/10/25 20:30:31
Betix - dziękuję i polecam :) Naprawdę warto!
-
2008/11/24 15:02:03
Pyszny i efektowny:) I w zasadzie, to zaskakująco szybko robi się takie cudo;)
-
2008/11/24 16:51:05
No właśnie!!! Ale gościom na ten temat ani słowa ;) Pssssyt ;)
-
2008/11/24 18:12:03
Ależ oczywiście Casiu:) Goście muszą się zachwycać jakie to zdolne jesteśmy i doceniać ile czasu poświęciłyśmy na przygotowanie dla nich obiadu;)
-
2008/11/24 18:17:13
A poza tym będę cichutko, bo chce jeszcze przed teściową zabłysnąć;)
-
2008/11/24 21:00:23
Hi hi hi :) No tak, to musisz się baaaaardzo postarać ;)
-
Gość: danka z Łodzi, apn-77-115-220-23.gprs.plus.pl
2009/01/01 17:03:27
jeśli ciasto ma mieć 15 x 25 cm i zrobimy nacięcia na około 8 cm z każdej strony + 4-5 cm bez nacięcia to da razem 20 cm , a mam 15 szerokości?
-
2009/01/01 20:43:14
Danko - to zrób nacięcia 6 centymetrowe i zostaw 3 cm niepociętego ciasta ;)
-
2009/01/02 12:56:51
Kasiu... rewelacja.. muszę to zrobić i zabłysnąć ;)
Myślałam, ze podsmażyć pierś ale skoro robisz to namiętnie to zaufam i zobaczymy.
W ogóle nowość dla mnie i tak myślę, ze można z tym kombinować na wiele różnych farszów... nawet słodkie.
Pozdrawiam
Kasia
-
2009/01/02 13:14:22
Kasiu - nie ma potrzeby podsmażania mięska. Też za pierwszym razem obawiałam się tego, ale zupełnie niepotrzebnie :) Zapewniam że danie wyjdzie pysznie i że zabłyśniesz :)
-
Gość: martusiaTusia, apn-77-113-56-214.gprs.plus.pl
2009/01/08 15:33:27
hmmm " kurczaka kroimy na 2 rowne częsci" a co z ta drugą cześcią?? gdzie ona pozniej sie znajduje? czyli ze ciasto francuskie "sznurujemy" na tym plastrze sera który przykrywa kurczaka? chce zrobic dla narzeczonego wyglada boosko:)
-
2009/01/08 15:49:23
Martusiu - no, tę drugą część "pakujemy" w kolejny kawałek ciasta. Chodzi o to, że z 1 piersi, wyjdą dwie porcje dania, dwa zawiniątka. A ciasto sznurujemy, tak jak piszesz, nad tym serem. Powodzenia w gotowaniu :)
-
Gość: tomek, 212.180.168.4*
2009/01/23 15:59:56
zamarynuje mieso dzis a jutro albo zabłysne albo skocze po pizze jak nie wyjdzie::) przepis prosty mam nadzieje ze go nie schrzanie. małe pytanko piekarni nastawić z termoobiegiem czy tylko grzałki górna + dolna?
-
2009/01/23 17:24:57
Witaj, Tomku :) Ja piekłam z termoobiegiem.
Założę się, że zabłyśniesz ;)
-
Gość: tomek, 212.180.147.13*
2009/01/23 18:33:37
dzieki za termo-szybką odpowiedz:). bedzie termoobieg he he:)l si ju:)
-
2009/01/23 23:14:29
Czekam na efekty :)
-
Gość: tomek, 212.180.168.4*
2009/01/26 08:45:54
hej, wszystko poszło zgodnie z planem, wszyscy zadowoleni i kazali mi zrobć na drugi dzien takiego samego kurczaka. Także dziekuje za pomocne rady i za przejrzysta instrukcję, nastepnym razem dodam dodatkowo kawałek ananasa zeby było bardziej egzotycznie... si ju:)
-
2009/01/26 14:51:54
Tomku - bardzo, bardzo się cieszę :) Ananas to świetny pomysł - będzie "po hawajsku" ;)
-
Gość: Krzysiek, 83.233.168.9*
2009/01/29 01:27:05
Jejku super to wygląda! W sobotę spróbuję swoich sił i zrobię to dla dziewczyny :) Mam nadzieje ze wszystko pójdzie w porządku i się uda. Mam tylko jedno pytanie - z czym polecacie podawać to cacuszko? Możecie mi coś polecić? Jakaś sałatka? Z góry dzięki za odpowiedź! Pozdrawiam :)
-
Gość: , 52-153-236-89-pool.cable.fcom.ch
2009/02/16 21:52:16
wspaniałe nic dodać nic ująć
-
2009/02/16 22:00:55
Krzysiek - ja polecam wyłącznie z jakąś sałatą, bo danie jest bardzo pożywne i jeśli podasz ziemniaki czy frytki, nikt nie będzie w stanie tego zjeść ;) A sałata np. taka: zielona sałata, pomidor, papryka, kukurydza, feta, oliwa.

Gościu - dziękuję :) Bardzo mi miło, że się podoba :)
-
Gość: Linoskoczka, dslb-088-075-218-083.pools.arcor-ip.net
2009/04/18 21:22:15
Szukałam w necie czegoś prostego a efektownego. Po przeczytaniu wiedziałam, że to jest to. A zanim doczytałam, że najlepiej z sałatką, doszłam do wniosku, że podam tylko z białym, półwytrawnym winem i zieloną fasolką szparagową. No, za chwilę wyjmę mięsko z marynaty (opcjonalnie i od siebie dorzuciłam tymianek). :)

Za chwilę moment prawdy - ale nie można chyba tego, za przeproszeniem "schrzanić" ;)

Pozdrawiam autorkę i dzięki za re-wstawienie przepisu! :)
-
2009/04/18 22:26:29
Linoskoczko - trzymam kciuki, żeby wyszło! :) W sumie to jestem pewna, że będzie Ci smakowało :)
-
Gość: , pradnikl.gemini.net.pl
2009/08/10 18:48:35
Witaj, czy można przygotować wcześniej i trzymać w lodówce dłużej, np 2 godziny zamiast 15 minut? I wstawić do piekarnika pół godziny przed podaniem?
-
Gość: tysiak, 78.145.184.17*
2009/08/29 23:13:42
super naprawde polecam !!!
-
Gość: Beata, bqb176.neoplus.adsl.tpnet.pl
2009/09/02 10:35:31
pieknie to wyglada i pewnie smakuje rownie dobrze. dzis bede probowac;) zobaczymy jak mi pojdzie i dam wam znac papa dziekuje za przepis;)
-
Gość: ewka, 87-205-228-35.adsl.inetia.pl
2010/01/27 17:22:58
Pychota, gościom bardzo smakowało, bardzo proste w wykonaniu, nie zabiera wiele czasu. Polecam.
-
Gość: karolina, 82-160-216-54.tktelekom.pl
2010/02/18 13:52:03
mam ciasto mrozone z frosty(platy), powinnam je najpierw rozwalkowac przed zawijaniem?
-
Gość: iwona, mail.intercars.eu
2010/02/25 14:17:31
Robiłam tą mumię rok temu dla kolegów syna - urodziny 10 lat, na 11 urodziny również zrobiłam to samo, co rok temu. Pamiętali tą potrawę sprzed roku i byli zachwyceni, bardzo im smakowało. To prawda że smaczne jest również w wersji na słodko - np. z ananasem, podaję do tego sałatkę owocową:

Przepis na sałatkę

2 pomarańcze
2 banany
1/2 szklanki orzechów włoskich
1 puszka kukurydzy
1 cytryna pokrojona w drobną kostkę
1 opakowanie śliwek kalifornijskich
seler gotowany (np. z rosołu)
majonez

Pomarańcze i banany należy pokroić w większą kostkę.

Pyszne
-
2010/03/04 08:01:19
pyszne to mało powiedziane,jadlam u znajomych a wczoraj sama zrobilam:)szybkie i dosc łatwe w wykonaniu a jakie efektowne!!!!!!polecam wszystkim nawet poczatkującym ps.dodalam ser feta jeszcze lepsze bylo
-
Gość: Kuchareczka, static-87-105-131-6.ssp.dialog.net.pl
2010/03/05 21:02:56
Proste w przygotowaniu i BARDZO BARDZO pyszne. Dawno tak dobrej potrawy nie jadłam. Polecam!
-
Gość: Ada, c89-233.icpnet.pl
2010/03/21 13:34:04
Boskie!! mówi się droga do serca mężczyzny przez żołądek :D heh ten przepis jest tego gwarantem :D pięć minut zastanawiania się jakim cudem to zrobiłam:D :D dziękuje bardzo;)
-
Gość: jarko, 87-205-42-135.adsl.inetia.pl
2010/03/26 08:31:46
dzisiaj jest 26.03.20010r.dwa dni temu przeczytałem opis przygotowania .koko".Po raz pierwszy wiem co to jest niebo w gębie.
-
Gość: marcysia, 212-76-48-43.home.aster.pl
2010/04/17 19:43:27
zrobiłam
wyszło mniam
tylko nie wiem czemu: nagrzany piekarnik do 200 stopni i włączony na 25 minut a wierzch miejscami, zwłaszcza po bokach prawie się zwęglił :/
w każdym razie pycha, z pieczarkami smaczniejsze niż z szyneczką, kolejnym razem pieczarki cebulka zrobię w postaci farszu :)
dodałam do tego od siebie czosnek :) i zrobiłam pyszny sos pomidorowy z koperkiem i czosnkiem :) dzieciaszki właśnie sobie maczają kawałeczki potrawy w sosiku i zajadają aż im się uszy trzęsą :)
-
Gość: Koval, apn-95-40-111-222.dynamic.gprs.plus.pl
2010/06/28 11:07:12
Ciasto może się zbytnio przypiec, w zależności od piekarnika.. Piekarnik piekarnikowi nie równy.. Jeżeli używasz termoobiegu, powinnaś obniżyć temperaturę o 10 - 15 stopni C. Kurczak nie wymaga wysokiej temperatury pieczenia, wystarczy 180 stopni, a czas pieczenia jest uzależniony również od rodzaju ciasta - jedno przypiecze się szybciej, inne wolniej (zależy od składu użytego przez producenta).
-
Gość: justa, aajt141.neoplus.adsl.tpnet.pl
2010/10/14 16:52:04
Hej:) zamierzam w sobote zrobić ta piękną potrawę, ale mam pewne wątpliwości ;p CZY JAK KUPIE DWA CIASTA FRANCUSKIE TAKIE GOTOWE Z LIDLA TO MUSZE PIERSI TEZ DWIE KUPOWAC ITD ?? :) wszystko podwójnie :) ? bo w przepisie podajesz ze dwa ciasta francuskie a piers jedna .... a nie chce zeby wyszlo mi za mało ;p skoro takie dobre :D pozdrawiam i czekam na odpowiedź !
-
Gość: teresa, chello089078046181.chello.pl
2010/10/15 12:21:31
a jak piec w piekarniku gazowym? w jakiej temp. i na którym poziomie? i jak długo?
-
Gość: wikucha, nat-zg3-130.aster.pl
2011/06/17 17:51:13
przecudowne:) naprawdę polecam wypróbowanie tego przepisu:) ja robię wersję z pieczarkami i jest rewelacyjna:) kto raz spróbuje na pewno na tym razie nie poprzestanie:D pozdrawiam:)
-
Gość: wikucha, nat-zg3-130.aster.pl
2011/07/08 17:16:46
i koniecznie z sosem czosnkowym! pychaaaaaaaaa!
-
Gość: Usia- Wadowice, 78.133.215.23*
2011/08/03 20:20:24
Dzisiaj robiłam pierwszy raz...- przepyszne mówię Wam...
Nie może się nie udać....polecam
-
Gość: Jua, 246-ld.sm-rozstaje.pl
2011/11/30 20:37:30
A można po upieczeniu tego kurczaka [podać go z sosem pomidorowo-ziołowym na cieplo.?
-
Gość: teignmouth@wp.pl, h41-104.ttk.pl
2012/02/03 13:22:46
A ja mam bardzo głupie pytanie, jako że dopiero zaczynam przygodę z kuchnią... Mój piekarnik nie ma regulacji temperatury, czeka mnie więc pieczenie 'na oko'... zazwyczaj jeśli piekę kotlety, rozkrajam je po prostu na pół żeby sprawdzić, czy mięso jest dobre, ale w wypadku tej potrawy zepsułoby to cały efekt... Czy jest jakiś sposób na sprawdzenie, czy mięso się dopiekło, ale bez niszczenia tego cuda? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź. :)
-
2012/02/14 22:42:08
-
Gość: nightartist, public58292.xdsl.centertel.pl
2012/03/04 23:28:33
przepis super... dziś wieczorkiem otworzyłem lodówkę i znalazłem ciasto francuskie i pierś z kurczaka potem odpaliłem kompa i znalazłem ten przepis...... delikatnie go zmodyfikowałem z powodu braku oregano....... dodałem curry i bazylię... wyszło bardzo dobre... wszystkim w domu smakowało..... polecam, i muszę spróbować z oregano.... pewnie jeszcze lepiej smakuje jak tak polecacie :P:P:P
-
Gość: fubar, 151.193.120.1*
2012/08/10 14:53:52
ja przygotowuje male porcje - z jednego ciasta francuskiego (lidl lub biedronka) robie 6 porcji. Skladniki testowo modyfikuje. Smacznie wychodzi jak na kurczaka polozy sie surowa szynke (szwarcwaldzka/parmenska/itp), ser zolty i suszonego pomidora. Testowalem tez na ostro, z plasterkami papryki jalapeno. Zawsze wychodzi wysmienicie :)
-
Gość: Michaśśś, bfn1.neoplus.adsl.tpnet.pl
2012/09/21 21:28:15
Fajnie wygląda! Ja robiłem z tego przepisu - również pycha!!
gotuj.smacznie.pl/2012/09/18/witaj-swiecie/
-
2012/10/08 22:46:44
Boska jest ta mumia!!!!
-
Gość: , 89-75-51-179.dynamic.chello.pl
2012/10/25 22:12:36
Super przepis, chętnie wypróbuję!
W jakiej tempretaurze piec? :)
-
2012/10/25 23:07:44
200°C
-
Gość: dida22, cpc10-warw15-2-0-cust222.3-2.cable.virginmedia.com
2012/11/06 15:33:15
wyglada znakomicie:) jutro sprobuje zrobic!:D
-
Gość: Wiola, 87-207-191-204.dynamic.chello.pl
2012/11/08 18:53:44
200 st na termoobiegu przez 30 min? I wykładamy to na blache wyłożoną papierem do pieczenia ? Nie mam wprawy z piekarnikiem stąd te pytania :)
-
2012/11/08 23:58:27
Nie było mowy o termoobieg, ja go nie posiadam, więc się nie wypowiem.
Zawiniątka wykładasz albo na wysmarowaną tłuszczem albo wyłożoną papierem blachę. Ciasto francuskie jest tłuste co prawda, ale lubi przywierać do powierzchni, na której leży. Ja osobiście wolę je wykładać na blaszkę albo żaroodporne naczynie posmarowane odrobiną oleju
-
Gość: Wiola, 87-207-191-204.dynamic.chello.pl
2012/11/10 13:03:04
Czyli jak nie termoobieg to pieczenie konwencjonalne - grzałka góra dół? Kompletnie nie rozumiem piekarnika stąd te głupkowate pytania :) a zrobić to musze bo jest genialne a jedyna moja obawa ze przekombinuje z tymi wszystkimi opcjami piekarnikowymi i bedzie surowe w środku. Ja jestem z tych co robią z przepisu słowo w słowo :)
-
2012/11/10 17:21:35
Mój piekarnik ma tylko jedną opcję - grzanie góra dół i ja tak z powodzeniem upiekłam. Ustaw najprościej jak się da i nie kombinuj :)
-
Gość: walwoj, ip-109-91-36-139.unitymediagroup.de
2012/11/22 09:38:01
Tak jak u Ciebie,tak i u mnie ta potrawa stala sie hitem i gosci na wielu imprezach,a goscie dziwia sie,ze tak proste danie moze byc tak dobre i smaczne,a i dla oka tez cos jest. Takie proste i smaczne przepisy bardzo chetnie pozbieram, bo impreza zawsze jakas bedzie,a caly czas tylko to samo robic to troche glupie,moze ktos ma cos fajnego??? Moj adres walwoj@web.de
-
Gość: Wiola, 87-207-191-204.dynamic.chello.pl
2012/11/26 11:26:05
Przeogromne podziękowania :) dzisiaj zrobiłam testowo tylko z serem bo planuje na środe na rocznicową kolacje i wyszło przepyszne :) jak w przepisie było 200st i 40 min by ładnie przyrumienić. Kurczaczek tak soczysty aż z niego sie lało :) na kolacje mam w planach dodać pora jako nadzienie bo ostatnio non stop pieczarki jedliśmy. Jestem niesamowicie wdzięczna za przepis bo gotowanie dla mnie to stres a teraz jestem pewna że kolacja będzie udana :) zastanawiam sie jeszcze jak troszeczke zaostrzyć smak...papryka ostra ? No i musze ekspresowo się pozbyć tego cudownego zapachu w domu bo mąż z pracy wróci a tu zupa na obiad to skąd te cudowne zapachy hehe
-
2013/04/25 15:13:40
Do mine ten przepis dotal sie dopiero w tym tygodniu. Ale mam tłumaczenie ze mieszkam w stanach i zawsze uważałam ze polskie przyprawy zajmuja dużo czasu. Mam wszystkie składniki i ten kurczak będzie na moim stole w ten weekend. Aż mi ślina leci mimo ze jestem vegeterian. Thank you.
-
2013/04/25 15:21:30
Wegetarianie nie jedzą kurczaka...
-
2013/04/25 19:14:02
Adrijah! This was unnecessary comment !! Specially when I never say that I will eat this chicken. I mentioned that this will be on my table this weekend , but even if I decide to eat this is also not your bussines !!
-
2013/04/25 19:48:31
Oh przepraszam, że cię uraziłam. Wspomniałaś o tym w komentarzu, więc i ja skomentowałam. Trzeba było się nie chwalić...
-
Gość: muzyczna, 093105087144.legnica.vectranet.pl
2013/12/11 18:15:46
A czy można użyć na przykład Żywieckiej na miejscu szynki? I doprawić oregano?
-
Gość: ewa, 87-204-40-30.ip.netia.com.pl
2013/12/17 12:36:40
danie rewelacja...zrobiło wrażenie na mojej imprezie...polecam każdemu...40 min w piekarniku z termoobiegiem i jest idealne :) smacznego polecam w 100%
-
Gość: , 89-78-146-24.dynamic.chello.pl
2014/02/16 00:36:44
Kurczk przepyszny, rodzina zachwycona wyglądem i smakiem,mniam mniam,polecam.
Ja muszę go robić przynajmniej raz w tygodniu, bo nie dają mi spokoju.
-
Gość: Asia, 80-42-218-9.dynamic.dsl.as9105.com
2014/02/19 18:55:10
Rewelacja, przepis spadł mi z nieba. W niedzielę 25-te urodziny męża i zastanawiałam się co zrobić, teraz już wiem!
Pytanko, na 10 osób to ile sztuk upiec? :D
-
Gość: Asia, 80-42-218-9.dynamic.dsl.as9105.com
2014/02/19 19:22:40
Ah zapytam jeszcze, czy pieczone słodkie ziemniaki będą do tego pasowały? :D No i obowiązkowo - grecka sałatka ;) A może te słodkie ziemniaki wrzucić do tej sałatki? Hmm..
-
2014/03/14 20:33:36
Zgadzamy się z każdym słowem wstępu do tego przepisu - absolutny hit, a tak prosty w przygotowaniu! Goście i domownicy zachwyceni :)
A oto nasze wspólne dzieło:

narzeczeniwkuchni.blogspot.com/2014/02/kurczak-w-ciescie-francuskim.html
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape Sezon Truskawkowy 2009 Nasze e-Książki 19 kwietnia 2009r. - Dzień Czosnku - podsumowanie Gotujemy po Polsku!! - podsumowanie
design by taisha